[@ArticlePhoto]
Κοτόπουλο γεμιστό με πλιγούρι

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτετε το πλιγούρι ωμό, λίγη τομάτα, και τον ζωμό κότας. Προσθέτετε νερό (1/4) και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα το τυρί τριμμένο και τη μουστάρδα και γεμίζετε το κοτόπουλο. Το βάζετε στο φούρνο 1 ώρα και 1 τέταρτο στους 200°C.

  • Κοτόπουλο (~1600 γρ.)
  • Λίγο λάδι για το ψήσιμο

Για τη γέμιση:

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
  • λίγη τομάτα συμπυκνωμένη
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • 50 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι - πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους