Ανοίγετε τις τομάτες και κρατάτε (τρίβετε) το εσωτερικό από τις 10. Ρίχνετε μέσα στο χυμό από τις τομάτες το ρύζι, το Πλιγούρι Fytro, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τη φέτα, 150 γρ. ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο, λίγο κύμινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο. Τα ανακατεύετε, γεμίζετε τις τομάτες, περιχύνετε με 50 γρ. ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέτετε πατάτες. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180oC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.