Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις φακές. Μετά το βράσιμο τις πλένετε (προαιρετικά) και τις στραγγίζετε.
Σε μια κατσαρόλα με 600 γραμμάρια νερό, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο, το Πλιγούρι Fytro, το κρεμμύδι, το καρότο και τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό στην πορεία.
Μόλις βράσει το πλιγούρι, προσθέτετε τις φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κανέλα (1,5 γραμμάριο). Ανακατεύετε και βάζετε ελάχιστο ξύδι. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.