[@ArticlePhoto]
Μπιφτεκάκια με Κιμά Σόγιας Fytro σε αραβική πίτα

Βάζετε ένα ποτήρι κιμά σόγιας σε αρκετό νερό, να πάρει μια βράση. Αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει και έπειτα πλένετε και στραγγίζετε καλά.

Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα προσθέτετε τη σόγια, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε νερό και αφήνετε να βράσει. Μόλις πιει τα υγρά του και απομείνουν περίπου 100 γραμμάρια νερού, προσθέτετε τη μουστάρδα και το λεμόνι. Προσθέτετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό μίγμα. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Στη συνέχεια πλάθετε μπιφτεκάκια, τα περνάτε από αλεύρι, τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζετε με λίγο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 250°C περίπου) μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια σόγιας σε αραβική πίτα (που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς) με ντομάτα και ρόκα, μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και ξύδι.

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

  • 100 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro
  • 120 γρ. ψιλοκομμένο πράσο
  • 70 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι
  • Αραβικές πίτες (ατομικές ή μεγάλες)
  • Ντομάτα και ρόκα για το σερβίρισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους