Βράζετε το ρύζι και στη συνέχεια κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους. Το τσιγαρίζετε στο σησαμέλαιο και προσθέτετε πολτοποιημένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνετε τη Μελάσα Fytro, το κρασί και τον χυμό ντομάτας και τα αφήνετε να βράσουν.
Κατά το βράσιμο, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Μόλις έχει σχεδόν απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύετε το ρύζι και αποσύρετε από τη φωτιά. Καβουρδίζετε το αμύγδαλο, προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.