Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να λιώσει εντελώς η Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro.
Προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ.
Για τη γέμιση, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro και τις βανίλιες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Χτυπάτε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύοντας προσθέτετε σταδιακά την κρέμα.
Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) τοποθετείτε τα μισά σαβαγιάρ και από πάνω τους το μισό σιρόπι εσπρέσσο.
Έπειτα, απλώνετε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με μια σπάτουλα φροντίζετε το επάνω μέρος να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο.
Καλύπτετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρετε το τιραμισού, πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση κακάο.