[@ArticlePhoto]
Σάλτσα Αυγολέμονο

Αναμιγνύετε το Κορν Φλάουρ ΓIΩTHΣ, τους κρόκους των αυγών χτυπημένους, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο ζωμό κρέατος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό και βράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά ή σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Aποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη και τον χυμό από 1 λεμόνι.


Tip για υπέροχη σάλτσα αυγολέμονο:
• Για να ζεστάνετε μια σάλτσα αυγολέμονο προσθέτετε πάντα λίγο νερό για να γίνει πιο ομοιογενές το μίγμα
• Σε μια σάλτσα αυγολέμονο μπορείτε να προσθέσετε σαφράν, κρασί, βούτυρο γάλακτος, μαϊντανό, άνηθο για μια ιδιαίτερη γεύση

  • 4 κοφτές κουτ. σούπας Κόρν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 φλιτζ. τσαγιού κρύος ζωμός κρέατος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους