Μουλιάζετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Ψιλο- κόβετε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα μαρινάρετε μαζί με τις σταφίδες και το ρόδι, στο κονιάκ. Κόβετε το χοιρινό ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και την κέτσαπ, περιχύνετε με τον χυμό μανταρίνι και ψήνετε σε δυνατή φωτιά στην κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε με το πλιγούρι, το κρέας και τα φρούτα. Ανακατεύετε τον υπόλοιπο χυμό μανταρίνι με το ξύδι και το μέλι και περιχύνετε το ταμπουλέ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.