[@ArticlePhoto]
Μπριός

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει. Στην περίπτωση που κολλάει ελαφρώς, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.

Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε πάλι σε ζεστό μέρος για άλλη μισή ώρα.

Αλείφουμε με κρόκους αυγού και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για περίπου μισή ώρα.

 

 

  • 1 κ. (8 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. (¾ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) τριμμένο μαχλέπι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) αλάτι

 

Βαθμός δυσκολίας: 1/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους