Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς επίσης και τη σόδα διαλυμένη στον χυμό.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα λίγη - λίγη μαζί με τα αμύγδαλα και τη φρυγανιά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 15 x 25 εκατοστά και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά, στους 180 °C.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι να πάρουν μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις ψηθεί η αμυγδαλόπιτα τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.