[@ArticlePhoto]
Τυρόπιτα

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας 800ml γάλα. Προσθέτετε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί απλώνετε 7 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 7 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

 

  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  
  • 4 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) διάφορα τριμμένα τυριά 
  • Πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας  
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους