[@ArticlePhoto]
Κορόνα κέικ Φρανκφούρτης

Ετοιμάζετε το κέικ χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και σιγά-σιγά το Αλεύρι, το Κορν Φλάουρ, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον αέρα για 35 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και κόβετε σε 3 στρώσεις.

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού-βουτύρου: Χτυπάτε όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.

Απλώνετε πάνω από τη βάση κέικ τη μισή κρέμα, σκεπάζετε με τη δεύτερη βάση και επαναλαμβάνετε με την υπόλοιπη κρέμα.

Ετοιμάζετε το κροκάν αμυγδάλου: Ανακατεύετε την πούδρα αμυγδάλου με τη ζάχαρη και το βούτυρο και πασπαλίζετε την επιφάνεια του κέικ. Για το γαρνίρισμα, ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.  Σχηματίζετε ροζέτες με τη βοήθεια ενός κορνέ και τις διακοσμείτε με κερασάκια μαρασκίνο.

 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κουτ. σούπας λικέρ αμύγδαλου (προαιρετικά)

Για την κρέμα τυριού-βουτύρου

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 65 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • Μισό λεμόνι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για το κροκάν αμυγδάλου

  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) πούδρα αμυγδάλου
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 65 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φάκελος 100 γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml γάλα 
  • Κερασάκια μαρασκίνο
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους