[@ArticlePhoto]
Παστίτσιο με κιμά σόγιας

Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ με διάσταση 34x25 εκατοστά.

Ετοιμάζετε τον Κιμά Σόγιας Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας Bio Organic Passata, την κανέλα, το μπαχάρι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Απλώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.

Ετοιμάζετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ διαλύοντας το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε ένα φλιτζάνι Ρόφημα Σόγιας Fytro. Στο υπόλοιπο ρόφημα ρίχνετε τον κύβο λαχανικών, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και τη μουστάρδα και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει μία βράση το μίγμα, ρίχνετε το ρόφημα με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. 

Απλώνετε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220-250 °C για περίπου 1 ώρα πάνω-κάτω αντίσταση ή αέρα. 

  • 300 γρ. μακαρόνια παστίτσιου

Για τον κιμά 

  • 100 γρ. Κιμάς Σόγιας Fytro 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 150 γρ. Bio Organic Passata
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • κανέλα
  • μπαχάρι 
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ 

  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Σόγιας Fytro
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1/2  κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους