[@ArticlePhoto]
Τυρόπιτα με πιπεριές

Ανακατεύετε το βούτυρο με το γιαούρτι, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά. Τη χωρίζετε σε 2 μπάλες και την πλάθετε σε 2 φύλλα. 

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, την πιπεριά και τα τυριά και ανακατεύετε.

Σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε το ένα φύλλο ζύμης, απλώνετε τη γέμιση και μετά το δεύτερο φύλλο. Αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για 35-40 λεπτά.

  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 1 φάκελος Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500-600 γρ. (4-5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • σουσάμι –προαιρετικά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους