Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τα ολόκληρα αμύγδαλα. Πασπαλίζετε με τα ¾ της ζάχαρης, προσθέτετε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζετε το ανακάτεμα 2-3 λεπτά, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν. Τα σπάτε στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια.
Φτιάχνετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το ποτό και τη λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύετε.
Σε μία φόρμα με σούστες Νο 26 απλώνετε το μισό παγωτό και από πάνω μία στρώση με καραμελωμένα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Ετοιμάζετε το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και γαρνίρετε την επιφάνεια του παγωτού κάνοντας ροζέτες γύρω- γύρω.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και να θέλετε γαρνίρετε με φιλέ αμύγδαλου.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Για να το ξεφορμάρετε χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας.
Το Μίγμα για Παγωτό Παρφέ με γεύση Σοκολάτα και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.