[@ArticlePhoto]
Πάστα Φλώρα


Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ με το φτερό για 2-3΄, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει.
Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες στο πάχος που θέλετε.
Κόβετε τη διάμετρο που θέλετε και την τοποθετείτε σε μία φόρμα που ανοίγει (διαμέτρου 24εκ.), με το ζυμάρι που περίσσεψε καλύπτετε εσωτερικά το πλαϊνό τοίχωμα της φόρμας και φτιάχνετε και 4 κορδόνια.
Ανακατεύετε τη Μαρμελάδα με το χυμό πορτοκαλιού και το δυόσμο και την απλώνετε πάνω από τη ζύμη. Απλώνετε τα κορδόνια σχηματίζοντας τρίλιζα.
Ψήνετε στους 170°C με αέρα.

 

Υλικά για τη ζύμη:

  • 325 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 stick βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά για τη μαρμελάδα:

  • 1 ½ βάζο Μαρμελάδα Φράουλα Fytro
  • Χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 5 φύλλα δυόσμου
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους