[@ArticlePhoto]
Αλμυρό κέικ

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη, το αλάτι , τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και το πιπέρι και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτετε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το Αλεύρι κοσκινισμένο και το Μπέικιν Πάουντερ και ανακατεύετε ελαφρά.
Στο  τέλος ρίχνετε τα τυριά και τις ελιές και ανακατεύετε με το χέρι.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία μακρόστενη αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.

 

 

 

  • 160 γρ. (3/4 κουτ. σούπας) βούτυρο φρέσκο
  • 160 γρ. (3/4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
  • 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 5 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 γρ. πιπέρι
  • 8 αυγά
  • 450 γρ. (3 ½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (1 ½ φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μοτσαρέλα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φέτα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ελιές πράσινες σε ροδέλες
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους