[@ArticlePhoto]
Κέικ μήλου

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, το Μπέικιν Πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ, στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το ρούμι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το Αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτετε τα μήλα στο μίγμα και όλο μαζί σε στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι η κορυφή του κέικ να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Συνταγή από: Παπαδοπούλου Αλεξία

Υλικά:

  • 1 φλιτζ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι
  • 1 κουτ. βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο
Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους