[@ArticlePhoto]
Πατάτες Dofen

Πλένετε και βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
Τις στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα, τις ραντίζετε με 2 κουταλάκια σούπας λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο.
Σοτάρετε το σκόρδο στο βούτυρο, διαλύετε το Κορν Φλάουρ στο γάλα, το προσθέτετε στο σοταρισμένο σκόρδο και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτετε τη μισή γραβιέρα και απλώνετε την κρέμα πάνω από τις πατάτες.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.

 

• 1 ½ κιλό πατάτες μέτριες
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
• 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
• 60 γρ. (10 κουτ. σούπας ) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
• 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
• Λίγο μοσχοκάρυδο

 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους