[@ArticlePhoto]
Αλμυρή τάρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και τη στρώνετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Ψήνετε τις μελιτζάνες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο.
Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με το μισό τριμμένο τυρί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μπέικον σε κομματάκια και το απλώνετε πάνω από τη βάση.
Στρώνετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου.

 

Υλικά  για τη βάση

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml νερό χλιαρό
  • 12 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση

  • 1/2 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 50 γρ. μπέικον γαλοπούλας
  • 200 γρ. μελιτζάνες σε ροδέλες
  • 140 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους