[@ArticlePhoto]
Μπράουνις

Χτυπάτε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο ένα, προσθέτετε τους κρόκους και την Κουβερτούρα λιωμένη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Χτυπάτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε σιγά –σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτετε τα 3/4 της μαρέγκας στο μίγμα και ανακατεύετε με μία τρυπητή κουτάλα απαλά. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα.
Απλώνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-45 λεπτά. 
Αφήνετε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε μία μεγάλη λαμαρίνα.  Μπορείτε να το διατηρήσετε 3 ημέρες στο ψυγείο.

  • 350 γρ. (1 ¾ φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 
  • 250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη 
  • 8 αυγά
  • 270 γρ. (1 1/3 φλιτζ.τσαγιού) ζάχαρη 
  • 200 γρ.(2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια σε κομματάκια
  • 220 γρ.(1 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (2 φάκελα) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ 
  • Λίγο αλάτι 
  • Λίγη βανίλια 
  • 2 γρ. (1 κουτ.γλυκού) κανέλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους