Χτυπάτε καλά στο μίξερ τη μαργαρίνη (ή το ηλιέλαιο) με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μπολ βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα κοσκινίζετε και τα ρίχνετε στο μίξερ με τα υγρά υλικά.
Ανακατεύετε με τον γάντζο ζυμώματος και απλώνετε το μίγμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, καλά λαδωμένο. Το αφήνετε για 30 λεπτά να σταθεί.
Ψήνετε το ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρείτε τις φλούδες λεμονιού και περιχύνετε το ραβανί κουταλιά -κουταλιά, μέχρι να απορροφηθεί.
Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει εντελώς.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε την Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Περιχύνετε το ραβανί.