[@ArticlePhoto]
Paris Brest

Για την προετοιμασία της ζύμης: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το κοσκινισμένο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη, τη βάζετε στο μίξερ και τη χτυπάτε με το φτερό, ρίχνοντας σταδιακά τα αυγά. Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζετε με τη ζύμη μία κουλούρα, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε στους 220°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει.
Διαλύετε στο γάλα τον στιγμιαίο καφέ, χτυπάτε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Κόβετε την κουλούρα στη μέση και γεμίζετε με την κρέμα. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Υλικά για τη ζύμη

  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 5 γρ. (1κουτ. γλυκού) αλάτι 
  • 5 γρ. (1κουτ. γλυκού) ζάχαρη 
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • Φιλέ αμυγδάλου

•Υλικά για την κρέμα

  • 2 φάκελοι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 800 ml (4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη
  • ζάχαρη άχνη

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους