[@ArticlePhoto]
Σούπα Βελουτέ με γλυκοπατάτα και κολοκύθα

Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά σας. Ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός του ΓΙΩΤΗΣ Crème, σε μια κατσαρόλα, μαζί με τον ζωμό, και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιείτε με το μπλέντερ. Αν δείτε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, αραιώνετε με λίγο νερό (ή ζωμό εάν έχετε κρατήσει). Κατά προτίμηση, περνάτε τη σούπα από σίτα. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème στο μίξερ για να αφρατέψει, προσθέτετε στην σούπα και ανακατεύετε.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε κύβους, αλατίστε μόνο στο τέλος, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Σερβίρισμα: Προτιμήστε να σερβίρετε τη σούπα με λάδι τρούφας ή ελαιόλαδο.

  • 200 γρ. (2 μέτρια) ξερά κρεμμύδια
  • 100 γρ. πράσο
  • 250 γρ. γλυκοπατάτες
  • 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα γλυκιά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός κοτόπουλο ή 2 κύβοι λαχανικών/κοτόπουλο σε 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 125 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • Αλάτι, πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους