[@ArticlePhoto]
Banoffee με σοκολατένια κρέμα και μπανάνες

Για τη βάση: Λιώνετε το βούτυρο, το αναμιγνύετε με το τριμμένο μπισκότο και το απλώνετε σε μία στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 28 εκατοστών, που ανοίγει. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο, για να παγώσει η βάση.
Για την καραμέλα - σοκολάτα: Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με τη συσκευασία του, σε μία κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια συμπληρώνετε νερό, ώστε να καλύπτεται η συσκευασία του ζαχαρούχου γάλακτος. Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Όταν το ζαχαρούχο γάλα είναι έτοιμο, ανοίγετε τη συσκευασία και ρίχνετε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνετε το μίγμα πάνω στη βάση. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις τοποθετείτε πάνω στο μίγμα και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για το Garni Ζαχαροπλαστικής: Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνετε το έτοιμο Garni πάνω από την στρώση με τις μπανάνες και γαρνίρετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 2 πλάκες Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 μπανάνες
  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους