[@ArticlePhoto]
Τούρτα παγωτό banoffee

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότο: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις βάζετε στο τηγάνι, πασπαλίζετε με την Μαύρη Ζάχαρη Fytro και το λικέρ και τις καραμελώνετε. Στρώνετε το μίγμα μπισκότου σε φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκατοστών. Ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από τη βάση του μπισκότου την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, τις μπανάνες, το ζαχαρούχο γάλα. Και από πάνω απλώνετε το έτοιμο παγωτό. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει, ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με τις αποξηραμένες μπανάνες.

 

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
  • 3 μπανάνες
  • 3 κουτ. σούπας Μαύρη Ζάχαρη Fytro
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ μπανάνα
  • 100 γρ. αποξηραμένες μπανάνες για τη διακόσμηση
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους