[@ArticlePhoto]
Σούπα κολοκύθας βελουτέ με σαφράν

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα λαχανικά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σαφράν και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα βράζετε. Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιείτε, σουρώνετε τη σούπα, προσθέτετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το βούτυρο και βράζετε για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Σερβίρετε την σούπα γαρνίροντάς την με κρουτόν, ένα κουταλάκι γιαούρτι και μαϊντανό.

  • 500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
  • 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 100 γρ. (1/2  φλιτζ. τσαγιού) ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο
  • 3-4 στήμονες σαφράν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 100 γρ. κρουτόν 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι 
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους