Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε τα υγρά με τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε τη σόδα και το Μπέικιν Πάουντερ με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα προσθέτετε στα υγρά, μαζί με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι. Πλάθετε τα μελομακάρονα, τα τρυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180, για περίπου 20 λεπτά. Τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό, τα σουρώνετε και πασπαλίζετε με το μέλι και τα καρύδια.