Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ρίχνετε λίγο αλάτι στο τριμμένο κολοκυθάκι, το αφήνετε για 15 λεπτά και μετά το στύβετε, για να φύγουν τα υγρά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Ετοιμάζετε τη βάση της τάρτας: Χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, με το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο, για περίπου 20 λεπτά.
Την ανοίγετε με πλάστη και τη βάζετε σε παραλληλόγραμμη ταρτιέρα, διαστάσεων 20x26 εκατοστών. Τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 10 λεπτά.
Βάζετε τη γέμιση και απλώνετε από πάνω τα κολοκυθάκια σε φέτες, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο, για άλλα 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τάρτα.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.