Για να φτιάξετε την αμυγδαλόψυχα: Σπάτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πούδρα. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και τα αδειάζετε στο μπολ του μίξερ, στο οποίο προσθέτετε και την πούδρα αμύγδαλου. Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα και τη βάζετε στο ψυγείο.
Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε 10 λεπτά στο ψυγείο.
Την ανοίγετε με πλάστη σε πάχος 1,5 εκατοστό και με τη βοήθεια ενός ποτηριού, κόβετε στρογγυλά κομμάτια.
Τα τοποθετείτε σε μικρά, ατομικά φορμάκια μίας χρήσης ή σε φορμάκια για muffins, καλύπτοντας με τη ζύμη και τα πλαϊνά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά, στους 160°C και τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε σε κάθε φορμάκι 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και καλύπτετε με την αμυγδαλόψιχα, μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος.
Ψήνετε για άλλα 20 λεπτά στους 160°C και αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε σε μπέν μαρί την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτετε το ποτό, την αφήνετε λίγο να κρυώσει (περίπου 5-10 λεπτά) και τη μοιράζετε πάνω στα μπισκότα.