[@ArticlePhoto]
Cheesecake με παγωτό καϊμάκι και ζελέ λεμόνι

Λιώνετε το βούτυρο, το ανακατεύετε με το τριμμένο μπισκότο και το απλώνετε σε μια φόρμα για κέικ 28 εκατοστών. Το βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και το Μαλιμπού. Βάζετε το παγωτό στη φόρμα και το βάζετε στην κατάψυξη, για 3-4 ώρες να παγώσει.
Έπειτα, ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνετε να κρυώσει αρκετά, αλλά όχι να πήξει.
Αφού παγώσει το παγωτό, ρίχνετε το ζελέ και ξαναβάζετε το παγωτό στην κατάψυξη. Πριν σερβίρετε, αφήνετε έξω το cheesecake για 5-10 λεπτά, για να κόβεται καλύτερα. 
Tip: Μπορείτε, εάν θέλετε παραπάνω γεύση, να αρωματίσετε το νερό για το ζελέ, με δυόσμο. Βράζετε το μισό νερό, προσθέτετε 2 κλωνάρια δυόσμου και σκεπάζετε με μεμβράνη, για 20 λεπτά. Ετοιμάζετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

 

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 380 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη  
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
  • 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια  
  • 80 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαλιμπού
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους