[@ArticlePhoto]
Τάρτα με σολομό και μπρόκολο

Ετοιμάζετε την τάρτα:
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ταρτιέρα με διάμετρο 24-26 εκατοστά, κάνετε τρύπες και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.

Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ψήνετε τον σολομό με αλάτι, πιπέρι και λάδι για 15 περίπου λεπτά στους 170°C. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού αλλά με τα 600ml γάλα, προσθέτετε τα αυγά και τον μαϊντανό. Τοποθετείτε το μπρόκολο (κρατάτε λίγο για γαρνίρισμα) και τον σολομό σε κομματάκια επάνω στην προψημένη τάρτα και έπειτα ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

Τέλος, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπρόκολο.
 

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

Για την τάρτα:

  • 200 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 40 ml (4-5 κουτ. σούπας) γάλα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη


Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 300 γρ. σολομός
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους