Ετοιμάζετε την τάρτα:
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ταρτιέρα με διάμετρο 24-26 εκατοστά, κάνετε τρύπες και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ψήνετε τον σολομό με αλάτι, πιπέρι και λάδι για 15 περίπου λεπτά στους 170°C. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού αλλά με τα 600ml γάλα, προσθέτετε τα αυγά και τον μαϊντανό. Τοποθετείτε το μπρόκολο (κρατάτε λίγο για γαρνίρισμα) και τον σολομό σε κομματάκια επάνω στην προψημένη τάρτα και έπειτα ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Τέλος, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπρόκολο.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.