[@ArticlePhoto]
Γλυκό με μπισκότο ξηρών καρπών, κρέμα σοκολάτας και Crème

Ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με τους ξηρούς καρπούς και το βούτυρο και βάζετε το μίγμα σε μια φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 22 εκατοστών. 

Ετοιμάζετε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε σε αυτό τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και το κονιάκ. Απλώνετε το μίγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη ρίχνετε πάνω από το μίγμα με το Crème. 

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να κρυώσει. Τέλος, αφαιρείτε τη φόρμα και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς και τη λιωμένη Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ.

 

*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

 

Για το μπισκότο:

  • 190 γρ. τριμμένο μπισκότο
  • 100 γρ. (5 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κάσιους τριμμένα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια τριμμένα

Για τις κρέμες:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 
  • 70 γρ. (5 κoυτ. σούπας) ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:

  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια 
  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κάσιους 
  • 30 γρ. λιωμένη Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους