[@ArticlePhoto]
Zebra κέικ

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσουν. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και το ξύσμα από το πορτοκάλι. 

Στη συνέχεια, κοσκινίζετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και την προσθέτετε μαζί με το αλάτι. Ανακατεύετε με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Παίρνετε 450 γραμμάρια από το μίγμα και προσθέτετε 30 γραμμάρια Κακάο ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο και 30 γραμμάρια γάλα.

Έπειτα, βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 26 εκατοστών. Στο κέντρο του, ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λευκό μίγμα και από πάνω μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα με το κακάο και συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Tέλος, ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.

  • 300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 5 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 30 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 30 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους