[@ArticlePhoto]
Πατάτες Ογκρατέν με λιαστή τομάτα και μυρωδικά

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις βράζετε με τον κύβο λαχανικών και το αλάτι. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το σκόρδο και το λάδι. Εκτός φωτιάς, προσθέτετε τη λιαστή τομάτα και τον μαϊντανό. Σε ταψάκι, κάνετε τρεις στρώσεις από πατάτες, ρίγανη, θυμάρι, μίγμα λιαστής τομάτας και τυρί.

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και καλύπτετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τα 60 γραμμάρια τριμμένης γραβιέρας και ψήνετε στους 180°C  για περίπου 30 λεπτά.

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
  • 100 και 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 100 γρ. (1 μέτριο) κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους