Για τη ζύμη:
Ανακατεύετε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά για τη ζύμη. Έπειτα τη δουλεύετε για 1 λεπτό με τα χέρια, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί πλήρως. Την καλύπτετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αλευρώνετε καλά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 2 εκατοστών στρογγυλό.
Τοποθετείτε το φύλλο σε ταρτιέρα 24-26 εκατοστών και τη βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα καρύδια pecan σπασμένα, με εξαίρεση 10 κομμάτια. Ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα και το ρίχνετε στην ταρτιέρα.
Ψήνετε για 20 λεπτά στους 170°C, στον αέρα, και άλλα 15 λεπτά στους 160°C, πάλι στον αέρα, με σκεπασμένη την τάρτα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.