[@ArticlePhoto]
Pecan pie

Για τη ζύμη: 
Ανακατεύετε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά για τη ζύμη. Έπειτα τη δουλεύετε για 1 λεπτό με τα χέρια, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί πλήρως. Την καλύπτετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αλευρώνετε καλά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 2 εκατοστών στρογγυλό.
Τοποθετείτε το φύλλο σε ταρτιέρα 24-26 εκατοστών και τη βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα καρύδια pecan σπασμένα, με εξαίρεση 10 κομμάτια. Ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα και το ρίχνετε στην ταρτιέρα. 
Ψήνετε για 20 λεπτά στους 170°C, στον αέρα, και άλλα 15 λεπτά στους 160°C, πάλι στον αέρα, με σκεπασμένη την τάρτα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.

 Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) μέλι 
  • 300 γρ. καρύδια pecan
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 1 βανίλια 
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Λίγο αλάτι 
  • 45 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λικέρ της αρεσκείας σας

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 αυγό
  • 25 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους