[@ArticlePhoto]
Τάρτα σφολιάτας με μπεσαμέλ και αυγό

Ανακατεύετε τα υλικά για τη σφολιάτα μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Σοτάρετε τον αρακά με το φρέσκο κρεμμύδι, τα προσθέτετε στη μπεσαμέλ μαζί με τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη ζύμη της σφολιάτας από το ψυγείο, την απλώνετε με έναν πλάστη σε τετράγωνο σχήμα, τη διπλώνετε και τη βάζετε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ανοίγετε τη σφολιάτα σε στρογγυλό σχήμα, την απλώνετε σε μια ταρτιέρα με διάμετρο περίπου 22 εκατοστά και ψήνετε για 15 λεπτά, στους 160°C. 
Απλώνετε το μίγμα μπεσαμέλ και τα αυγά κομμένα στα δυο και ψήνετε για 50 λεπτά, στους 160°C. Εάν θέλετε, μετά τα πρώτα 20 λεπτά, μπορείτε να σκεπάσετε την τάρτα με ένα αλουμινόχαρτο, ώστε να μην ξεραθούν τα αυγά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

  • 50 γρ. αρακάς
  • 20 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml (2 1/2  φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 4 αυγά βρασμένα για 7 λεπτά 
  • αλατοπίπερο

Για τη σφολιάτα:

  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 3 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους