Ετοιμάζετε το μίγμα της Α. φάσης: διαλύετε τη ζάχαρη και τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό, προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε ένα βράδυ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Την επόμενη ημέρα, βάζετε στο μπολ του μίξερ τα υλικά της Α φάσης, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύετε με τον γάντζο στη μεσαία ταχύτητα.
Διαλύετε τη Μαγιά με Προζύμι ΓΙΩΤΗΣ στο γάλα, τα προσθέτετε στο μίξερ και ζυμώνετε στη δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά. Σκεπάζετε και αφήνετε το μίγμα σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα, να φουσκώσει.
Σχηματίζετε 6-7 ciabatta παραλληλόγραμμες με κυκλικά τελειώματα, τις πιέζετε με έναν πλάστη να γίνουν πιο επίπεδες, τις αφήνετε άλλα 40 λεπτά να ξεκουραστούν και ψήνετε στους 200°C αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.