[@ArticlePhoto]
Τάρτα με κατίκι και τοματίνια

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη και την απλώνετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκατοστών. Τρυπάτε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε από πάνω τη φέτα και τις ελιές.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και το αυγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεύετε και απλώνετε στην τάρτα. Ισιώνετε με μια σπάτουλα και από πάνω τοποθετείτε τα τοματίνια.
Ψήνετε για 15 περίπου λεπτά ακόμα. Γαρνίρετε με το κατίκι και τα φύλλα δυόσμου.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Για την τάρτα:

  • 190 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού ) γάλα
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 70 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 12 τοματίνια κομμένα στη μέση

Για το γαρνίρισμα: 

  • 100 γρ. κατίκι 
  • φύλλα δυόσμου
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους