[@ArticlePhoto]
Τούρτα παγωτό κρέμα σοκολάτα

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ κοσκιννισμένη και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Βάζετε το μίγμα σε στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 26-28 εκατοστών και ψήνετε στους 180°C για περίπου 22 λεπτά.
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι και το βάζετε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το απλώνετε πάνω από το παγωτό σοκολάτα. Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Τέλος, γαρνίρετε με τα σμέουρα και τα φύλλα μέντας.
 

*Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια και με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για το παντεσπάνι:

  • 2 αυγά
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού ) ζάχαρη
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 γρ. (3 κουτ. σούπας) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ

Για το γαρνίρισμα:

  • σμέουρα
  • φύλλα μέντας
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους