[@ArticlePhoto]
Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Για το φύλλο, ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε. Στη συνέχεια, με τον πλάστη, ανοίγετε το φύλλο, απλώνετε τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί σαν σαλιγκάρι και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 40 λεπτά.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Για το φύλλο:

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι

Για τη γέμιση:

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους