[@ArticlePhoto]
Ταρτάκια σοκολάτας με γέμιση σοκολάτας και κρέμα καραμέλας

Για την τάρτα, χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζετε, ρίχνοντας και το αυγό. Έπειτα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Τοποθετείτε το μίγμα σε σκεύη για ατομικά ταρτάκια (περίπου 100 γρ. το κάθε ταρτάκι), τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.
Για τη γέμιση, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και κόβετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε κομμάτια μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα και μοιράζετε το μίγμα στις κρύες βάσεις. Βάζετε τα ταρτάκια στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάτε για πέντε λεπτά στο μίξερ το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα, συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Τέλος, γαρνίρετε τα ταρτάκια με την κρέμα καραμέλας και τα μούρα.

 

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 

Για τα ταρτάκια:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 90 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 βανίλια
  • 4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. μούρα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους