[@ArticlePhoto]
Λαζάνια μπολονέζ

Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι. Προσθέτετε τα τοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το 1/3 στον κιμά και ανακατεύετε. Σε ένα ταψί, κάνετε στρώσεις με λαζάνια, κιμά και τυρί. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο στην υπόλοιπη μπεσαμέλ και καλύπτετε το ταψί με αυτήν. Τέλος, ψήνετε στους 180°C αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
 

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό 
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο τριμμένο
  • 250 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβα 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος 
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη  
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους