Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήνετε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Τα σοτάρετε μαζί με το λάδι και τον κιμά. Ρίχνετε την τομάτα, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μοιράζετε τον κιμά και την μπεσαμέλ στις μελιτζάνες, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.