[@ArticlePhoto]
Τάρτα Αρακά με Blue Cheese

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη, την οποία αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί. Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 600 ml γάλα. 
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Τα προσθέτετε στην μπεσαμέλ μαζί με το blue cheese και ανακατεύετε. Απλώνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 160°C.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουτ. σούπας κρύο γάλα ή κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. αρακάς
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 100 γρ. blue cheese 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους