[@ArticlePhoto]
Panforte με Ξηρούς Καρπούς

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μέλι και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα αρκετά παχύρευστο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς και προσθέτετε το σιρόπι. Σε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. απλώνετε μια λαδόκολλα και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, για 30 λεπτά περίπου. 
Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με κακάο.                                                                                              

  • 250 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι θυμαρίσιο
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 200 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 150 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο 
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους