[@ArticlePhoto]
Τούρτα Σοκολάτα με Καφέ και Κρέμα Κάστανο

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 1 λεπτό τη ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ. Ζεσταίνετε 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα και διαλύετε μέσα του τον καφέ. Χτυπάτε για 5 λεπτά την Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα, τον διαλυμένο καφέ και την κανέλα. Λιώνετε τη μισή Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Χτυπάτε για 5 λεπτά το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, με το γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και την μαρμελάδα κάστανο.
Βάζετε σε μια πιατέλα την μία Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, σιροπιάζετε με το 1/3 του σιροπιού, απλώνετε την κρέμα καφέ και πασπαλίζετε με τα φουντούκια.
Βάζετε τη δεύτερη βάση, σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα κάστανο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Ετοιμάζετε τη γκανάζ: ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε μέσα του την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ.
Τέλος, περιχύνετε την παγωμένη τούρτα.

Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια και η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Πραλίνα ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

  • 1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 80 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα

Για το σιρόπι:

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) κονιάκ

Για την κρέμα καφέ:

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για την κρέμα κάστανο:

  • 1 συσκευασία Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ  
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (3 κουτ. σούπας) μαρμελάδα κάστανο

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους