Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 1 λεπτό τη ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ. Ζεσταίνετε 1/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα και διαλύετε μέσα του τον καφέ. Χτυπάτε για 5 λεπτά την Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα, τον διαλυμένο καφέ και την κανέλα. Λιώνετε τη μισή Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί. Χτυπάτε για 5 λεπτά το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, με το γάλα, την λιωμένη κουβερτούρα και την μαρμελάδα κάστανο.
Βάζετε σε μια πιατέλα την μία Βάση για Τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, σιροπιάζετε με το 1/3 του σιροπιού, απλώνετε την κρέμα καφέ και πασπαλίζετε με τα φουντούκια.
Βάζετε τη δεύτερη βάση, σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα κάστανο. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Ετοιμάζετε τη γκανάζ: ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε μέσα του την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ.
Τέλος, περιχύνετε την παγωμένη τούρτα.
*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.