[@ArticlePhoto]
Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Μπαχαρικά

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο: κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές νερό και ανακατεύετε.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτετε με το γλάσο.
Γαρνίρετε με τα φραγκοστάφυλα.

  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 1/2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για το γαρνίρισμα:

  • 250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη 
  • 1 βανίλια
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • φραγκοστάφυλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους