Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο: κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές νερό και ανακατεύετε.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτετε με το γλάσο.
Γαρνίρετε με τα φραγκοστάφυλα.