Τάρτα με λάχανο και μανιτάρια

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό, κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουτ.σούπας κρύο γάλα ή κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σκληρό τυρί (προαιρετικά) 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη, την οποία αφήνετε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κρατάτε 50 γρ. περίπου από τη ζύμη και την υπόλοιπη την ανοίγετε και την απλώνετε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνετε για 15 λεπτά στους 180°C. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας μόνο 600 ml γάλα.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το λάχανο μαζί με το βούτυρο και τα μανιτάρια και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά. Τα προσθέτετε στον έτοιμο πουρέ και ανακατεύετε απαλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω στην τάρτα. Εαν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας. Με τη ζύμη που έχετε κρατήσει, δημιουργείτε κορδόνια τα οποία βάζετε πάνω από τη γέμιση. Ψήνετε στους 170°C για περίπου 30 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies