Ταρτάκια με σολομό

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκος σολομός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ψήνετε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώτας το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε τον σολομό με την μπεσαμέλ και τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζετε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο. Μοιράζετε το μίγμα του σολομού και ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies